2022 Yılı En İyi Geocell Fiyatı

geocell fiyatı

Geocell ya da Geo hücre üç boyutlu petek dokulu bir kaplama malzemesi olmakla beraber tek katmanlı yol zemininden çok katmanlı istinat duvarlarına ve koruyucu bariyerlere kadar geniş bir uygulama alanına sahiptir. Geocell'in geometrisi doğal bir drenaj yapısı sağlar ve dolgu malzemesinin hidrolik akışlardan zarar görmesini engeller. Bu sayede, bitkisel yaşamın olmadığı kaya yüzeylerine toprak doldurarak ekosisteme uygun yöntemlerin geliştirilmesine olanak tanır. Ayrıca uzun yıllardır toprak stabilizasyonunda kullanılan en etkili ürünlerden biri olmuş ve bundan dolayı birçok Geocell tedarikçisi ortaya çıkmıştır.

Geocell nedir? Her şeyden önce bu soruya bir cevap bulmak Geocell’i daha yakından tanımanızı sağlayacaktır. Geocell, toprak güçlendirme ve erozyon kontrolü için kullanılan üç boyutlu polimer esaslı geosentetik malzeme ve genişletilebilir paneller olarak tanımlanabilir. Genel kullanım amacı eğimli yüzeylerde su ve rüzgar nedeniyle oluşabilecek toprak kaybını önlemek olan Geocell, dolgu malzemesinin hızlı drenajı ve kolay sıkıştırılması amacı ile delikli yapıda üretilmektedir. Çizilen projede istenilen özelliğe göre fabrika ortamında ultrasonik kaynak yöntemi ile ürün tabakaları birbirine yapıştırılır ve ürün açıldığında petek görüntüsü oluşturan hücreler şeritler halinde sahaya gönderilir.

Geocell Çalışma Prensibi

satılık-geocell

Petek şeklinde üç boyutlu Geocell, birçok amaca hizmet eder. Örneğin zayıf zeminlerde destek sağlar ve zemini daha iyi ve stabil bir hale getirir. İç dolgu malzemesi Geocell tarafından hücrelerin içinde muhafaza edilir ve malzemenin su, rüzgar gibi nedenlerle israf edilmesi engellenir.

Geocell'in Genel Özellikleri

Plastik toprak tutucu, birçok avantajlı özelliğe sahip bir üründür. Kullanım alanını artırarak arazi güvenliğini sağlar ve dolgu maddelerinin kullanımını şekillendirir. Uzun ömürlü ve her türlü hava koşuluna dayanıklı bir üründür. Ayrıca zemine kolayca uygulanabilir.

Geocell Uygulama Alanları

Geocell uygulaması genellikle dört amaç için tercih edilir:

1- Kalıcı toprak yapılar inşa etmek

Eğim nedeniyle hücresel panellerin yerleştirilmesinin mümkün olmadığı dik eğim uygulamalarında, zemin yapısı Geocell zemin ızgarasından yapılmış dikey duvarlar ile korunabilir. Bu tür uygulamalarda Geocell hücreleri sadece toprağı tutmakla kalmaz, aynı zamanda yapının ömrü boyunca drenaj sağlar.

2- Kanal duvar uygulamaları

2 m/sn su debisine sahip kanallarda Geocell örtü, zemin dolgusunun oturmasını sağlar. Ayrıca Geocell esnek bir yapıda olduğu için dik kanal eğimlerinde betonu kolaylıkla tutabilir.

3- Zemin stabilizasyonu

Geocell istinat duvarı, uygulanan yükler nedeniyle agregaların hareketini engeller ve onları bir arada tutar. Uygulanan yükler, doğrudan bir temas noktası yerine Geocell aracılığıyla daha geniş bir alana dağıtılır.

4- Erozyon koruması

Dik yamaçlara yerleştirilen Geocell sistemleri, dolgu malzemesini tutacak ve Geocell toprak stabilizasyonu sağlayacak şekilde tasarlanmıştır. Bu işlev, erozyonun önemli bir nedeni olan kılcal çatlakların oluşumunu engeller.

Geocell Kullanım Alanları

Geocellin oldukça geniş bir uygulama alanı vardır. Bu alanları şu şekilde sıralamak mümkündür:

  • Erozyon Kontrolü,
  • Yol ve Demiryolu Yamaçları,
  • Nehir / Dere Yatakları,
  • İstinat duvarı,
  • Asfalt İnşaat Zeminleri,
  • Kanal ve Gölet Yamaç İnşaatları,
  • Endüstriyel Binalar,
  • Alt Zemin Takviyesi, vb.

Geocel’in Geosentetiklerle Kullanımı

geocell-tedarikçisi

Geocell ile diğer geosentetik malzemeler birlikte kullanılabilir. Özellikle havuz uygulamalarında geomembran geçirimsizlik malzemesinin korunması için Geocell uygun maliyetli, hızlı ve güvenli bir seçenektir. Zemin güçlendirme uygulamalarında ve toprak stabilite amaçlı geotekstil kullanıldığında hücre içindeki değerli dolgu malzemesi mevcut düşük kaliteli toprakla karışmaz. Hücreye giren su, hücre duvarlarındaki özel deliklerden hızla tahliye edilir.

Doğru Geocell'i Seçmek

Geocell çeşitleri projelere göre farklılık göstermektedir. Bundan dolayı Geocell uygulamalarında doğru hücre boyutlarının seçilmesi projenin çok daha işe yarar olmasını ve maliyetlerinin daha düşük olmasını sağlar.

Geocell Fiyatları

Geocell fiyatı, Geocell’in açıldığı zamanki boyutlarının metrekare yüzey alanına göre hesaplanması ile bulunur. Geocell’in maliyeti, malzemenin genişliğine, uzunluğuna ve yüksekliğine bağlı olarak değişir. Toprak alanları stabilize etmek için kullanılan Geocell orta ve büyük boylardayken, zemin takviyesi için kullanılan Geocell ise oldukça küçüktür. Bu fark, fiyata da yansır.

  • Güncel fiyat listemiz ve birçok avantaj için: 0 (212) 678 13 13 numaralı telefonumuzu arayabilirsiniz.

Geobera ve Geocell

Geobera uzun süredir bu sektörde lider firma olarak çalışmakta ve diğer lider firmalara göre düşük maliyetli ve en iyi Geocell hizmetini sunmaktadır. Eğer sizler de uzman bir firmadan yüksek kaliteli Geocell konusunda destek almak istiyorsanız hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz. Dilerseniz Geocell hizmeti için web sitemizde yer alan formu doldurarak talepte bulunabilir veya dilerseniz satılık Geocell ve hücresel dolgu sistemi fiyatları hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Yurtiçi ve yurtdışında lider bir Geocell tedarikçisi olan Geobera ailesi olarak sizlere en iyi ve en kaliteli ürünleri sunmaya daima hazırız!