Geomebran Uygulamak Bilgi ve Deneyim Gerektirir?

Geomembran Uygulamak Bilgi ve Deneyim Gerektirir

Geomembran Uygulamak Bilgi ve Deneyim Gerektirir?

Geomembran uygulamak için deneyim ve bilgi birikimi gerektirmektedir, herkes kolay bir biçimde bu ürünün kaplamasını yapamaz. Geomembranın uygulaması yapmak için önceden planlama yapmak şarttır. Geomembran uygulaması, planlama aşamasından başlayarak teknik bilgi ve sistematik olmayı gerektirmektedir. Doğru ürün ve bileşenler kullanılmalı çevresel faktörler, etkileşimler ve birbiriyle uyumu doğru hesaplanmalıdır. Arazi eğimli mi, toprak yapısı uygun mu, alternatifli sıcaklıkla birlikte toprağın sızdırıp sızdırmadığı, geomembran uygulanacak olan yerin yapısı, tüm bunlar hesaplanarak işleme başlanmalıdır.

Geomeranın hasara uğramaması için tüm işlemlerin doğru yapılması gerekmektedir. Geomembrana kesici, delici aletlerle müdahale edilmemeli ve taşırken düzgün biçimde, zarar vermeyecek şekilde taşınmalıdır. Peki geomembran nasıl maliyetlendirilir? Öncelikle geomembran nerede, hangi amaç için kullanılacak bunu bilmek çok önemlidir. Geomembrana fiyat açısından bakıldığında oldukça avantajlı koşullar sağlamaktadır. Geomembranın yapısına bakıldığında kırılgan olmadığı gözlemlenmektedir. Bu arada çatlama ve delinmeye karşı da oldukça dayanıklı ürünlerdir. Uygulandığı bölgede mukavemet sağlar ve uzun yıllar kullanılmaktadır. Geomembran zedelendiğinde ise tamir edilebilir bir üründür, bu nedenle avantaj sağlamaktadır.

Geomembranın Özellikleri Nelerdir?

Geomembran Kaç Çeşitten Oluşmaktadır?

Kullanım yerine ve kullanım amacına göre değişikli gösterebilen geomembranın, farklı çeşitleri de mevcuttur. Katı atık sahalarında kullanılan geomembranın, kullanıldıktan sonra ki başarısı tartışılmazdır. Gerginlik katsayısı oldukça küçük olan geomembran, astar ve ya bariyer görevi görmektedir. Kalınlık ve genişlikleri kullanım alanlarına göre değişiklik gösterebilmektedir. Pürüzlü dokulu geomembran nasıl olmaktadır? Pürüzlü dokulu olan geomembranlar diğerlerine göre daha çok yoğunluktadır.

Geomembranın iki yüzeyi ya da bir yüzü, zımpara yapılarak sertleştirilebilmektedir. Sahalarda yüksek yan eğim olduğunda kesinlikle düz geomembranlar kullanılmaz, sebebi ise kayma yaşanmasından dolayıdır. Çift tarafı pürüzlü olan geomembranlar, düz olanlara göre daha avantajlıdır. Peki ne gibi avantajları vardır? Pürüzlü olan bu ürünler toprağı ve kaplama malzemesini, yerinde sabitlemiş olur. Farklı talepleri karşılayacak geomembran çeşitlerine rastlamak mümkündür. İki geotekstil katmanı arasında bulunan geokompozit görülebilmektedir. Malzemesine ve işçiliğinin kalitesine güvenmediğiniz insanlarla kesinlikle çalışmamalısınız. Yukarıda belirttiğim gibi bu iş zaman ve kalite işi olduğu için çok önemlidir.

Geomembranlar kimyasal malzemeleri karşı dayanıklı ve geçirgenliği düşürücü bir yapıya sahiptir Delinme ve atlamaya karşı dayanıklı olduğu için çok uzun süreler kullanılmaktadır. Yüksek mukavemetli olan esnek ve güneşin UV ışınlarına dayanıklı olan bir üründür. Bozulduğunda hemen tamir edilebilen bir yapıya sahiptir.

Geomembranlar çok fazla alanda kullanılmaktadır. Katı atık ve depolama alanları yapay ve normal göletlerinin zeminleri, bu ürünle yapılabilmektedir. Sulama ve arıtma havuzları, zehirli atık alanları, tanklar, atık su boruları, tünel izolaysonları, kanallar, bal ve deniz mahsulleri üreten havuzlar, alt geçitler, toplu yaşam alanları, metro alt yapı çalışmalarında koruma amacıyla geomembran kullanılmaktadır. Sizde projelerinizde geomembran kullanabilirsiniz, ama öncesinde keşif yaptırmanız gerekmektedir. Hangi alanda geomembran kullanacaksınız, ölçüsünün mutlaka almanız gerekir.

Geosentetik ve Geotekstil sektörü ve ürünleri hakkında daha detaylı bilgi için: geobera.com